Kategoriler
Sepetim

Blog RSS Feed

02 Oca Çörek Otu
susuztarim 0 49
ÇÖREK OTU Çörek Otunun Kadim Kültürümüzdeki ve Dünya Kültürlerindeki Yeri: Çörek otu geleneksel mutfağımızın bir parçasıdır. Küçükken okunmuş bir tutam çörek otu tohumunu dilimizin altına koyar, ceplerimize bir tutam çörek otu tohumu atar veya içi çörek otu tohumu dolu minik bir muskayı çengelli iğne ile omzumuza tuttururlardı. Kadim Türk-İslam kül..
06 Ara Biberiye
0 155
NEDEN BİBERİYE YETİŞTİRMELİYİZ? BİLİMİN IŞIĞINDA SUSUZ TARIM BİTKİLERİNDEN; BİBERİYEBİBERİYE (Rosmarinus officinalis)İçeriğindeki bazı önemli etken maddeler: Rozmarinik asit, karnosol, karnosik asit, ursolik asit, oleanolik asit.Klinik deney sonuçlarına göre biberiyenin sağlığa faydaları: KLİNİK DENEY BULGULARINA GÖRE BİBERİYENİN SAÇ BAKIMINA FAYDA..
05 Eyl Nioli
0 330
NİOLİ (Melaleuca quinquenervia)Terapötik amaçlı kullanılan ürünler için ülkemizde referans kaynak olan “Türk Farmakopesi (2017) monografına göre; nioli uçucu yağı Melaleuca quinquenervia (Cav.) S. T. Blake adı verilen ağacın yapraklarından buhar distilasyonu yöntemi ile elde edilir.  [1]Yapılan çeşitli çalışmalar sonucunda nioli uçucu yağının; Anti..
Gösterilen: 1 ile 3 arası, toplam: 3 (1 Sayfa)